Újságtördelés, újságtervezés

« vissza a főoldalra

Esztétikai szempontok miatt fontos, hogy az újságtördelés,
újságtervezés folyamatát szakemberre bízza, hiszen csak így lehet
az Ön lapja is sikeres az egyre szűkülő piacon!

Ebbe a kiadvány típusba tartoznak a napilapok, hetilapok, havilapok, folyóiratok, szaklapok, színes magazinok. Egy újság vagy magazin designjának kialakítása nagyon összetett feladat, hiszen a grafikai tervezésen felül tipográfiai ismeretekre is szükség van.

Az újság az írott kommunikáción alapuló információáramlás, információcsere egyik nyomtatott eszköze. Ilyen szempontból nem sokban különbözik az egyéb nyomtatott termékektől, mint a könyvek, brosúrák, katalógusok. Nyomdatechnológiai szempontból is hasonló egy magazin előállítása, mint a fent felsorolt kiadványoké. Az újságfajták közül ezt alapul véve leginkább a napilap lóg ki, melynél mind a nyomdai előkészítés, mind a nyomtatás folyamat sokkal gyorsabb.

Egy újságtervezés, magazintervezés folyamán fontos az adott trendek figyelembevétele, emellett a saját arculat megjelenése és a trenden belüli egyediség is. Azok a magazinok lehetnek sikeresek, melyek terveiben szerepel valamilyen erőteljes egyedi megjelenési forma is.

A laptervezés folyamatánál mindenképpen figyelembe kell venni az arculati kézikönyvet, mely tartalmazza az összes grafikai elemet (szín, forma, arculat, betűtípus). Ezen elemeket szabad kizárólagosan használni egy újság tördelésénél, hogy az adott kiadvány megjelenése egységes legyen.

A magazinokban felhasznált fotók és illusztrációk mennyisége és minősége is jelentősen befolyásolhatja egy lap megjelenését. Fontos, hogy jogtiszta képek kerüljenek bele az újságba. A képek jó minősége a képfeldolgozás folyamatában alakul ki. Az újság, magazin borítójának minőségi megtervezése legalább olyan fontos feladat, mint a belíveken található rovatok arculatának kialakítása.

Egy a piacon megjelenő újság, magazin
csak akkor válhat sikeressé, ha a célközönség igényeinek megfelel
mind esztétikai, mind tartalmi szempontból.

 
 

Tekintse meg további szolgáltatásainkat!

Miért válasszon minket?

Kisvállalkozói AKCIÓS csomag! Arculattervezés
már 45 000 Ft-tól!

Nem öncélú grafikákat gyártunk, hanem az eladásra kiélezve célba juttatjuk üzenetét!

Rövid határidővel dolgozunk, tudjuk, hogy mindig minden tegnapra kell!

Már 10 éve állandó ügyfelünk a TRILAK.

Ügyfeleink véleménye:


„Szeretek a Repro Line-nal,
a Repro Line-nál dolgozni.
A mi szövegeinkhez mindig megtalálják a legstílusosabb illusztrációt. Nem rutinból dolgoznak, hanem szívüket-lelküket adják a munkához. Amikor én csüggedek, ők még mindig lelkesek: kitalálnak valamit, amitől még szebb lehet egy oldal, egy újság. Meggyőződésem, hogy a Gourmet Gasztro-lapok nélkülük nem lennének ennyire egyediek és sikeresek.
Szikora Katalin, Gourmet Gasztro„Nagyon kedves csapat!
Immár 3 éve ők készítik minden reklámanyagunkat, legyen az árlista, termékkatalógus, hirdetési anyag, reklám fotók. Először csak a hirdetéseinknél segédkeztek, de később láttam, hogy a teljes reklámvonalat rájuk lehet bízni, és így az én vállamon is egy gonddal kevesebb van!
A legnagyobb dicséret számukra, hogy heti rendszerességgel hívnak partnerek, ügyfelek vagy akár versenytársak, hogy gratuláljanak megjelenéseinkhez!
Baranyai András, Anvalor Kft.„A Repro Line Kft. minden elképzelésemet valóra váltotta. Gyors, precíz, minőségi munkát adnak ki a kezeik közül. Egy nagyon kedves, fiatal, vidám csapat, akik jókedvvel, a mai elvárásoknak megfelelő szakmai tudással elégítik ki ügyfélkörüket.”
Budai Beatrix, nótaénekes