Plakát tervezés – vizuális megjelenés

« vissza a főoldalra

Plakátok, molinók, szóróanyagok kiállításokra, rendezvényekre!

Minden cég működése közben felmerülnek olyan grafikai vagy nyomdai feladatok, melyek kivitelezésére esetleg nincs kreatív ötlet vagy megfelelő eszköz.

Plakát tervezés

Plakát tervezés során figyelembe kell venni hogy mit, milyen céllal és mely célközönségnek készítjük. A plakát tervezés, azaz vizuális kommunikáció sokkal fontosabb, mint az írott szöveg, hiszen az emberek 90%-a a képekre, vizuális elemekre emlékszik. Ezért nagyon fontos, hogy a jól kitalált szlogen, vagy egy figyelemfelkeltő szövege mellett valamilyen grafikai elem vagy kép szerepeljen. Ma már mindennek van vizuális megjelenése, mert ebben a rohanó világban az emberek figyelmét jobban megragadja egy izgalmas kép, vagy egy érdekes alkotás.

A plakát tervezés menete:

  • Fotók kiválogatása (szükség esetén előbb a fotók elkészítése)
  • Betűtípus(ok) kiválasztása
  • Színek meghatározása
  • Design (layout) elkészítése
  • Az elfogadott terv kidolgozása
  • Kimeneti (pl.: nyomdai) file elkészítése

Óriásplakát tervezése

Az óriásplakátnál különösen nagyon fontos, hogy figyelemfelkeltő és egyszerű legyen! Gondoljunk csak bele, a legtöbb óriásplakát az utak mellett van kihelyezve, így az autós pár pillanatig találkozik az óriásplakáttal. Tehát azalatt a pár pillanat alatt kell elmondani, hogy mi a célja a plakátunknak. Nem lehet tele szöveggel, mert nincs idő elolvasni. Egy-egy szlogen, vagy kép lényegretörőbb és jobban rögzül az autósokban. Az óriásplakát előnye, hogy nagy tömegekkel képes kommunikálni.

A plakát általában nagyméretű kültéri és/vagy beltéri hirdetés. Lehetnek kereskedelmi, kulturális és politikai plakátok is.

Kapcsolódó cikkek: grafikai tervezés, kiadványszerkesztés, kiadványok fajtái, nyomdai előkészítés, cégismertetők

Tekintse meg további szolgáltatásainkat is!

Miért válasszon minket?

Kisvállalkozói AKCIÓS csomag! Arculattervezés
már 45 000 Ft-tól!

Nem öncélú grafikákat gyártunk, hanem az eladásra kiélezve célba juttatjuk üzenetét!

Rövid határidővel dolgozunk, tudjuk, hogy mindig minden tegnapra kell!

Már 10 éve állandó ügyfelünk a TRILAK.

Ügyfeleink véleménye:


„Szeretek a Repro Line-nal,
a Repro Line-nál dolgozni.
A mi szövegeinkhez mindig megtalálják a legstílusosabb illusztrációt. Nem rutinból dolgoznak, hanem szívüket-lelküket adják a munkához. Amikor én csüggedek, ők még mindig lelkesek: kitalálnak valamit, amitől még szebb lehet egy oldal, egy újság. Meggyőződésem, hogy a Gourmet Gasztro-lapok nélkülük nem lennének ennyire egyediek és sikeresek.
Szikora Katalin, Gourmet Gasztro„Nagyon kedves csapat!
Immár 3 éve ők készítik minden reklámanyagunkat, legyen az árlista, termékkatalógus, hirdetési anyag, reklám fotók. Először csak a hirdetéseinknél segédkeztek, de később láttam, hogy a teljes reklámvonalat rájuk lehet bízni, és így az én vállamon is egy gonddal kevesebb van!
A legnagyobb dicséret számukra, hogy heti rendszerességgel hívnak partnerek, ügyfelek vagy akár versenytársak, hogy gratuláljanak megjelenéseinkhez!
Baranyai András, Anvalor Kft.„A Repro Line Kft. minden elképzelésemet valóra váltotta. Gyors, precíz, minőségi munkát adnak ki a kezeik közül. Egy nagyon kedves, fiatal, vidám csapat, akik jókedvvel, a mai elvárásoknak megfelelő szakmai tudással elégítik ki ügyfélkörüket.”
Budai Beatrix, nótaénekes